Ostin jo jokuaika sitten tarjouksesta Novitan raita lankaa ja suunnittelin tekeväni siitä Magdaleena sukat. Paitsi että päädyinkin tekemään ne 'lähes Magdaleena' sukat toisesta kerästä. No, pitihän tästäkin kuitenkin toteuttaa saman mallin sukat.
Langan väri ja sukan pintakuvio tosin ei YHTÄÄN kohdanneet, ja meinasinkin purkaa sukan heti alkumetreillä. Mutta sitten kerä olisi jäänyt kaapinperukoille pyörimään. joten päätin toteuttaa sukat jokatapauksessa.

IMG_0726.jpgIMG_0727.jpg

Magdaleena sukat
Koko 39
Puikot 3,5mm KintProt, 12s/puikko
Ohje kirjasta Rakas Villasukka, silmukkamäärää tosin vähensin.
Lankana Novita Raita Napapiiri 75% villa / 25% polyamidi

Eipä tuota lankaa onneksi paljon jäänyt, kaikki loppu näkyy päättelylankana toisessa sukassa. Onneksi, koska nuo vajaat kerät kun tuppaa jäädä pyörimään nurkkiin. Varsinkin valmiiksi raidoitetut, kunnen niistä oikein välitä. ja Novitan lankoja muutenkin kun todella vähän käytän.

 

Sitten, kantapäitäni sukissa hirveästi ihmettelen..

Olen siis aivan täydellisen rehellinen kanta-astuja.

Mutta.

Mummuni tekemissä, toooodella vanhoissakin villasukissa, on edelleen kantapäät ehjänä. Mutta, osassa omatekemissäni villasukissa kantapäässä näkyy nytjo reikiä, on niitä käytetty sitten paljon tai vähän. 
Ihmettelen syvästi, enkö jostain syystä osaa tehdä vahvennettua kantapäätä oikein (olen kyllä ollut ihan mummuni opissa), kudonko liian löysää, liian kireää, vai mikä ihme on. Mutta kantapäät ne puhki kuluvat. 
Mietin kyllä myös vaihtoehtoa, että onko nykyajan langat laadultaan niin erilaisia kuin ennen. Mutta eivät ne sukat sentään niin vanhoja ole, kai. 

IMG_0729.jpg
Omatekemä räsymattosukka. Kantapäässä Vilma, 75% villaa / 25% polyamidia.

IMG_0731.jpg
Mummuni tekemä sukka. Kantapäässä veikkaan, että Isoveli tai 7Veljestä, 75% villaa / 25% polyamidia.

 

Monissa sukissa siis tätä ongelmaa. Tämätakia, jos tekee jotkut omasta mielestään ihanat sukat itselleen, tulee sellainen olo, ettei niitä raski käyttää koska kohta on kantapää puhki. Vaikka, onhan ne villasukat käyttötavaraa ja aina voi parsia (paitsi että en kylläkään osaa), jne mutta silti. 

Tiedä sitten tähänkään mitään vastausta..

 

Mutta jokatapauksessa.

Nyt toivotan oikein hyvää joulunodotusta kaikille lukijoille ja lukemattomille tämän ikivanhan kuvan kera.

IMG_8129.jpg