Täytyy tännekin puolelle jotain päivittää, päivitettävää kyllä löytyykin, ei tosin mitään valmista.. Joten tässäpä siis postaus keskeneräisistä kutomis jutskistani.. Näiden keskeneräisten jutskien lisäksi vähän jouluisempaa päivitystä postauksen loppupuolella..

Aloittakaamme vanhasta tutusta, huivista:

IMG_8190.jpg
Tämä huivi on siis MELKEIN valmis. Tätä on kudottu reilu kerällinen, en ole vielä päättänyt tarkkaan kuinka pitkän tästä teen. Joko 2kerää tai puolitoista. Vähän mallia mittaan olen ottanut sellaisesta 'reikälangasta' kudostusta huvista, jota tosin en itse ole kutonut, niitä en ole opetellut tekemään..

Sitten osioon tumppujen opettelut:

IMG_8189.jpg
Tämäkin 'vanha tuttu' on blogissa aiemmin vilahtanut, ei näin valmiina tosin. Tästä piti siis tulla elämäni ensimäinen tumppu (ja sille pari). Mutta kuten huomaatte, kokoa on suuren leipälapion verran ja tämä on muutenkin todellisen katastrofi, joten tällä on purku-uhka päällä. Paria tämä ei tule saamaan ja langoillekkin on jo muuta käyttöä keksitty, vaikke purkua edes ole vielä suoritettu..
Tähän liikaa kokoa tuli siis liian suurien (3mm) puikkojen ja liian paksun (?) langan takia.. Suunnitelmissa on kyllä yrittää samaa tumppua uudelleen, joskus.. Kunhan saisi vanhatkin tehtyä..

Sitten vähän onnistuneempaan tumppu yritykseen:

IMG_8182.jpgIMG_8183.jpg
Tässä siis operaatio Siilitumput. Ohjeen löysin lankamaailman nettisivuilta ja ihan hyvin sen toteuttaminen sujuikin. Tuohon asti..
Ylemmästä tumpusta puuttuu siis enään kavennus sekä yhteen ompelu(?) koska niitä en osaa tehdä.. Kavennukseen on ohjeessa selkeä ohje (<-- Onpas kamalan kuuloista) mutta koska tämä on 'ensimäinen' tumppuni, ja jostain syystä silmuikoita on väärä määrä en osaa kavennusta 'soveltaa' joten pysyköön tumppu keskeneräisten laatikossa..
Alempi tumppu on muuten hyvässä vaiheessa, mutta kuten huomaatte, peukalo pitäisi tehdä. Ja enpähän mitä sitäkään osaa.. Ohjeessa on kyllä peukalon ohje mutta a) en siitä mitään ymmärtänyt ja b) meillä peukalo tehdään erilailla.

Katsotaan valmistuuko mikään näistä ikinä...

Sitten esitän teille kysymyksen:

IMG_8157.jpg
Onko mosaiikkityöt jotenkin vaikeita tai tarvitseeko ne jotain erikoisia työkaluja/aineita?
Kissa nimittäin hyppäsi pöydälle ja sai tälläisen tuikkukipon tiputettua. Tämähän sitten hajosin, tavallaan.. Tämä on siis ilmeisesti lasikipon päälle koottu mosaiikkityö. Valmiina siis olen joskus osatnut/saanut, en muista. 
Sisällä oleva lasikippo sai halkeamia ja tämä 'ritisee' käteen otettaessa, ja kuten kuvasta näkyy, yläreunan 'saumausaine' lähti irti ja isoimmat mosaiikkipalat ovat siis kaikki lähes irti. 
Tässä on nyt mietintämyssy päässä, että heitänkö roskiin vain kehittelenkö tälle uuden elämän..

Ja sitten hieman jouluisempiin aiheisiin:

IMG_8159.jpg
Ensimäiset joululahjat paketoitu eilen! Jipii! Tosin kovin jipii ei ollut siinä kohtaa kun kissakin päätti haluta paketoida. Varma en kyllä ole halusiko kissa paketoimaan vai pakettiin.. Molempia se ainakin yritti..

IMG_8128.jpg

OIKEIN HYVÄÄ JOULUNODOTUSTA KAIKILLE!