Tänään oli tarjolla villisika-jauheliha-pekoni lihapullia, perunamuusia, vihersalaattia ja jälkkärinä sitruunakakkua. Minä tein salaatin sekä jälkiruoan. Äiskä teki lihapullat ja perunamuusin. 

Nyt saatte sitruunakakun ohjeen:

Taikina:

200g Voita
2dl Sokeria
3kpl Kananmunaa
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1kpl Sitruuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa joka välissä. Vatkaa kunnet taikina on tasaista. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, nostele (=sekoita) taikina nuolijalla. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon (varo ettei mene siemeniä!) Sekoita. Paista uunissa 175astetta 40-50min (Minulla oli n. 50min ja kerkesi reunoilta palamaan vähän)
Muista voidella vuoka missä paistat etttä kakku irtoaa!

Kuorrutus:

4dl Tomusokeria
1kpl Sitruuna

Raasta sitruunan kuori erilliseen kippoon. Mittaa tomusokeri kulhoon ja purista joukkoon yhden sitruunan mehu. Vatkaa kunnes seos on tasaista. Tästä tulee siis samantapaista kuin pikeeri (=tomusokeri ja valkuainen). Kaada jäähtyneen kakun päälle. Ripottele päälle sitruunankuoren paloja.

Huom! Valmista kuorrutus vasta kun kakku on tullut uunista ja jäähtynyt, ettei kerkeä kovettumaan kipossa. 

Minä kokeilin silikonista kakkuvuokaa joka on ollut kaapissa pölyttymässä vaikka kuinka kauan kun ei tarvetta ole ollut. Kakkuvuoassa on ruusukuvio. Silikonivuokia ei siis tarvitse voidella ollenkaan.

Tältä kakku näytti kun kumosin sen vuoasta lautaselle:

IMG_4534-normal.jpg

Ja kuorrutuksen/koristelun jälkeen:

IMG_4535-normal.jpg

Ei ehkä mistää taiteellisimmasta päästä mutta ihan hyvän makuinen! 
Jos tykkää vähemmän sitruunasta, kannattaa laittaa kuorrutukseen vain puolikkaan sitruunan mehu. Itse tykkään sitruunasta paljon joten laitoin ihan koko sitruunan mehun.

Olen miettinyt erikseen leivonta/kokkailublogin perustamista mutta en ainakaan vielä ole sitä tehnyt. En tiedä riittäisikö sille lukijoita. Se on edelleen harkinnassa. Mitä luulette, kannattaako?

Tein tänään myös tonttimme pihalta löydön:

IMG_4531-normal.jpg

Kolmen hengen voimin yritimme arvuutella onko nämä suden vai ilveksen jälkiä. Kuva on huono mutta siis jäljet ovat samanlaiset kuin koiralla mutta isommat. Joissakin jäljissä näkyi myös selkeästi isot kynnen jäljet. Jäljet kulkevat 'jonossa'.