Taas, sitruunaa :D Olen aina tykännyt sitruunasta ja pitemmän aikaa minun on jo pitänyt kokeilla tätä reseptiä ja nyt se sitten tuli tehtyä kun oli 'aihetta' (lue: tein vapaaehtoisesti myytäväksi) koska vien sen myyntiin erään tuttuni yritykseen. 

Nyt siis sitä ohjetta ja kuvaa:

700g Voita
700g Sokeria
500g Kananmunia (n. 8kpl)
375g Vehnäjauhoja
350g Perunajauhoja
1plo Situurnamehua (se sellainen pieni keltainen pullo)
Vanilijasokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen.
Sekoita joukkoon situunamehu.
Sekoita keskenään vehnäjauho, perunajauho ja vanilijasokeri. Ohje käski laittamaan 5g vanilliinisokeria mutta laitoin vanilijasokeria ja suoraan purkista noin määrän.
Sekoita jauhot varovasti (nuolijalla tms.) taikinan joukkoon.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 30min.

IMG_0908-normal.jpg

Mielestäni taikina ei sitruunalle kovinkaan paljon maistunut, luultavasti oikeasta sitruunasta saisi enemmän makua kakkuun mutta meneehän se näinkin.

Taikinamäärä kannattaa puolittaa jos haluaa vain yhden kakun. Itse puolitin alkuperäisen ohjeen ja siltikin tuli kaksi kakkua ja 'jouduin' toisen kakun tekemään sydänvuokaan enkä perinteseen kakkuvuokaan

Tähän voisi tehdä myös sitruunakuorrutteen jonka ohje on

4dl Tomusokeri
1kpl Sitruuna

Raasta sitruunan kuori ja ota talteen. Sekoita sitruunan mehu ja tomusokeri, kaada kakun päälle ja ripottele kuoret pintaan. 

Itse en nyt kuorrutetta tee kun ei sitruunaa kaapista löydy enkä lähtenyt kaupasta hakemaan. Saa kakku kelvata ilmankin asiakkaille :D

- Qaws -