Päätinpä tälläisen tylsän lauantain kunniaksi tehdä sytykeruusuja. Ensimmäistä kertaa elämässäni. Muutama kuukausi sitten aloin tutkia aihetta tarkemmin ja annoin käskyn säästää tyhjät munakennot. Minulla ei ole ollut steariinia, eikä aikaa tehdä näitä. Nyt sitten päätin repiä munakennon palasiksi.

Ihan nättejä ruusuja tuli näin ensiyrittämällä:

IMG_6370-normal.jpg

Ruusut ovat tekojärjestyksessä. Viimeisenä tehty ruusu (kolmas rivi) on ainoa 'värillinen' ruusu jonka tein/sain tehtyä. Ihan nätti siitä mielestäni tuli. Toisessa ruusussa (ylärivin viimeinen), jossa myös käytin värillistä munakennon osaa, käänsin värit 'sisäänåäin' jotteivät ne näkyisi, vaikkakin sieltä vähä pilkistää sinistä.

Jätin ruusut tuohon paikalleen ja menin keittiöön tutkimaan josko löytyisi sopiva sulatusastia steariinille. Palatessani takaisin odotti minua 'kaunis' näkymä..

IMG_6374-normal.jpg

Ruusut olivat lähteneet kävelemään. Tai tassuttelemaan. En muista vieläkään, että täällä äitillä ollessa ei saa jättää mitään tuohoamiselle arkaa vartioimatta.. 

IMG_6379-normal.jpg

Tälläinen tuholaistassuttelija täällä riehuu., Tuhoaa kaiken minkä näkee. Ja sitten kehrää ja näyttää viatonta naamaa.. Kukapa tälläiselle söpölle tuholaiselle voisi suuttua? No minä voin! :D

Kun ruusut oli korjattu ja pelastettu mitä pelastettavissa on, kiikutin ne keittiöön ja alkoi steariinin sulattaminen. Kaikki meni ihan hyvin ja sain viisi tälläistä ruusua aikaan:

IMG_6383-normal.jpg

Steariini oli väritöntä/kirkasta joten ruusuhin ei väriä tullut. Käyttökokeiluunkin pääsevät vasta kesällä mökille mentäessä..

Kolmelle ruusulle kävi vähän hassummin:

IMG_6384-normal.jpg

Ne 'purkautuivat' ja 'lehdet' tippauivat steariini kulhoon. Yhdestä jäi vain keskusta, kahdelle muulle kävi vähän pahemmin. Muuten tämä kokeilu onnistui ihan hyvin ja aion kokeilla näitä vielä uudelleekin. Steariinistä vain tahtoo olla pulaa vaikka koko talvi on kynttilöitä polteltu. Tuikkuja tosin pääasiassa.

Tämän tekeminen oli helppoa, yhden ruusun valmistumiseen meni noin minuutti + dippaus päälle. Dippausosia oli myös nopeaa, mutta erittäin sotkevaa puuhaa. Eli ei kannata kokeilla jos pelkää sotkua. Ja tähän kannattaa varata askartelukäyttöön olevat välineet, eli vanha halpa kattila/vesihaudeastia, pihdit ja leikkuulauta. Minulla on askartelukäyttöön kaksi halpaa leikkuulautaa sekä steariinin sulatukseen tarkoitettu halpa kattila. 

Ei kannata tehdä välineillä joilla laitetaan myös ruokaa.