Asiaa paperinarusta. Tai siis sen kanssa olen tänään puuhastellut.

Ensin aloitin helpolla asialla:

IMG_7492-normal.jpg

Tein pari kukkasta lisää verhoon jota jo vilauttelin edellisessä postauksessa.. Vieläkin on muutama kukkanen tulossa..  Kyllä se verho sieltä valmistuu.. Hitaasti mutta varmasti..

No, mikä se haasteellisempi oli mitä tein tänään? Paperinarusta sekin, eri tekniikalla tosin..
Aloitin nimittäin kutomaan paperinaruverhoa johon valmistuksen jälkeen 'upotan' ledi valoja. No, hetken tehtyäni totesin että mistä aina keksin tehdä nämä "helpot" jutut.. Minä joka juuri ja juuri osaan kutoa perus oikeaa rupean kutomaan jäykkää paperinarua paksuilla 10mm puikoilla..

IMG_7494-normal.jpg

Ensinnäkin. Loppupäästä silmukat alkavat karkailla kun tuo 'tappi' on liian ohut ja sitten siinä miettii että onkos tämä silmukka vaikos eikös kun kaikki lenksut ovat samannäköisiä.. Taukoa pitäessä/työn lopetettaessa silmukat karkaavat etupäästä...
Paperinaru ei myöskään ole mitään kovin helpooa kudottavaa kun olen tottunut kutomaan kireää ja nyt yritän kutoa mahdollisimman löysää jäykästä paperinarusta. Lisäksi jossain kohtaa paperinaru alkaa myös sormia hiertämään..
Ja silmukoita piti minulla olla ainakin 35, no tavotteesta jäin 10 silmukalla. Ensinnäkin puikon pituus ei olisi millään riittänyt (tuossa siis nyt 25 silmukkaa) ja toisekseen lanka, jolla silmukat luodaan loppui enkä ruvennut enään purkamaan kymmenen silmukan takia. Hyvä tuostakin tulee, tekee sitten vaikka kaksi kapeampaa jos naru riittää.

Yhteen ongelmaan keksin kuitenkin ratkaisun. Meinaten tuohon silmukoiden karkailuun peräpäästä:

IMG_7495-normal.jpg

Talouspaperitollo ja kilometri teippiä, eipä karkaile silmukat enään. Toivottavasti ainakaan... :) Ja työn 'lopettaessa' laitoin kahdella kuminauhalla puikot yhteen toisesta päästä, täytyy vain toivoa että sekin patentti pitää.. 

No tästä lisää kunhan edistyy lisää..

Vielä yksi päivitettävä asia, huivi jonka eilen 'kudoin':

IMG_7488-normal.jpgHuivi-normal.jpg

Eli tämä on taas niistä ilman puikkoja 'käsin' kudottuja tuubihuiveja. Lankoja on edelleen kahteen huiviin, valkoiseen ja violettiin. Lisäksi valmiita huiveja kassissa on monta, vaaleanpunaista, punaista, ruskeaa.. Ja olen niitä eteen päin antanut enkä itse oikein osaa tälläisiä käyttää.. Näitä on vain kiva tehdä..

Palapeli on myöskin edennyt, enään puuttuu 'vähän' yläreunaa. Siitä vain ei satu nyt olemaan kuvaa..

 

-Terkkuja Qawsilta lukijoille, yritän päivittää blogiani taas useammin -