Otsikossa lukee annetaan, mutta esittelen teille kuitenkin ensiksi jämälankasukat, tai vahinkosukat.
Ei siis pitänyt aloittaa uusia töitä, vaan saattaa vanhat loppuun. eli tossut ja säärystimet, mutta nämä nyt kuitenkin vahingossa syntyivät:

IMG_4349.jpg

Jämälankasukat
Koko 42/43 
Puikot 3,5mm KnitProt
Joustinneuletta 2o2n 15krs, muuten aina oikein, vahvistettu kantapää ja oma kärki.
Lankoina on 7Veljestä 75% villa / 25% Polyamidi, Zandra 80% Akryyli / 20% Nylon, Vilma 75% villa /25% polyamidi, Freja 100% akryyli ja joku jota en tiedä.

Nämä siis tosiaan kaikista jämälangoista. Tai ei tietysti ihan kaikista mutta lähes. Sinivalkoista veikkaa jäi edelleen hieman, vihdoin veikan raidan sain upotettua näihin sukkiin. Kaikkien jämien piti olla siis liukuvärjättyä, mutta hieman ennen kärkeä ne loppuivat ja jouduin kaksi raitaa (punainen Vilma ja vihreä Freja) tekemään yksivärisillä jämälangoilla. No, saipahan nekin upotettua tähän työhön.
Lankalaihikseen nämä olivat erinomainen työ! Painoa näillä sukilla on jopa 105g joten taas lähempänä tavoitetta, hyvä!!

 

Sitten kysyisin hieman neuvoa teiltä, jotka olette huovutettuja tossuja tehneet.
Aloitin siis jo kesällä tossuja tekemään, ja ne ovat nyt kesken olleet ikuisuuden koska,

IMG_4352.jpg

ovat tässä vaiheessa. Molemmissa on huopalangalla (Naturgarn) kudottuna 25rs (50g/sukka) ja lanka lähes loppu. Huopalankaa on vielä kerällinen (50g) jäljellä. Joten, kannattaako jatkaa sukat loppuun asti, tulee todennäköisesti aika 'lyhkäset' vaiko mitä teen? Näissä tietysti on kantapäihin mennyt jonkunverran lankaa, mutta ainakaan omaan jalkaan, 39, sopivia tossuja näistä tuskin tulee. Pienempiä kenkiä en tietysti omista, jotta saisin pesun jälkeen venytettyä.
Lankakin on kesällä poistovärinä ostettu, joten lisää sitä ei enää saa. 
Nyt hyvät ideat kelpaisi.

 

Ja sitten tälläinen pieni annetaan osio.

Siivoilin askartelukaappejani. Ja minullakun se on viimeaikoina hieman vähentynyt niin.

Jos täällä lukijoissa sattuu olemaan joku, joka tykkää kynttilöitä askarrella niin minulla olisi kilo kynttilägeeliä, avaamaton paketti.

IMG_4342.jpg

Itse tästä aikoinaan piti kelluvia kynttilöitä tehdä, mutta koska en ole vieläkään saanut aikaiseksi, en usko että tulen saamaankaan. Joten voisin tämän jollekkulle halukkaalle lahjoittaa, tallessa on myös käyttöohje.

Edellytyksenä tosin on, että pitää asua lähistöllä jotta voi noutaa ja tai minä voin tuoda perille. Kilon pakettia en korkeiden postikulujen vuoksi ala lähettelemään. Jos kiinnostaa, saa laittaa s.postia, osoite löytyy kansikuvan alapuoleta vasemmalta.

Ja sitten olisi vielä 6pkt Fimoa

IMG_4321.jpg

Kaikki eriväirisiä ja avaamattomia. 

Nämäkin massailevalle ihmiselle voisin lahjoittaa, itse kun en ole pitkään aikaan mitään massasta tehnyt ja avattujakin paketteja löytyy ihan tarpeeksi.

 

Tosiaan, vaatimuksena vain, että asut lähistöllä ja s.sposti yläpalkissa.