Hei rakkaat kanssa bloggaajat!

Täällä käy ilmeisesti (ei luota Vuodatuksen omiin laskureihin) ilmeisen paljonkin vieraita aina uuden postauksen myötä, kommentoijia vähemmän. Asia ei haittaa minua, älkää huolestuko!

Pohdintani koskee käsitöitä, ei lukijoitani :D

Eli, esitän yksinkertaisen kysymyksen.

Olisitko valmis maksamaan vaikeasti toteutettavasta villasukkaparista / peitosta / mekosta / puukosta tms uniikista käsityötuotteesta enemmän, kuin esim kiinasta massatuotteena tilaamalla?
Esimerkkinä, jos puukko maksaa kaupassa 20e, mutta saat (todennäköisesti) kestävämmän ja uniikin tuotteen kuin se, että tilaisit massatuotteena sen muualta? Samalla käsityön ostajana tiedät sen rahan menevän oikeasti sille tekijälle ja sitä tarvitsevälle, ei sille rikkaalle pomolle siellä jossakin.

Tiedän, että jokainen käsitöitä tekevä vastaa tähän 'kyllä' ja muut vastaavat 'ostaisin jos olisi varaa'. Kyllä, tiedän, että käsityönä tuotettu maksaa paaaaljon enemmän kuin massatuotettu halpamaissa. Kyse ei nyt kuitenkaan ole siitä, vaan
vastaa rehellisesti:

Sinulla on 50e.
Edessäsi on:
Käsin tehty villasukkapari 30e
ja
Tehdastuotettu villasukkapari 10e
Säästetyillä rahoillahan pääsee esimerkiksi ulkomaille, hienoon ravintolaan syömään jnejne

Kumman ostat?

En ole varma, ymmärsivätkö kaikki nyt pointtini :D Mutta, toivon jokaiselta lukijalta vastausta kuitenkin. Perusteluilla tai ilman, ihan sama.

137.jpg
Kuva viimekesältä

 

 

 

Oma vastaukseni:

Itsehän pidän käsitöinä kalliina, mutta samaan aikaan tiedän sen, että se raha menee työn tekijälle, ei sille, jolla on jo rahaa valmiina. Itsehän kartan esim. Abc asemia ja käyn mieluummin tien toisella puolella pienyrityksellä kalliimmalla kahvilla jossa rahat menevät sinne missä niitä tarvitaan kuin vien rahani sinne, missä ne menevät rikkaan omistajan taskuun. 
Eli, ostan mieluummin sen 30e käsintehdyn pipon ja syön makaronilaatikkoa kuin se, että ostan massatuotetun 10e pipon ja syön pippuripihvin. 

 

Ja ei, blogissani ei käsitellä politiikkaa tai muutakaan, eikä tullakkaan käsittelemään. Jokaisella saa ja pitää olla oma mielipide! Haluaisin vain tietää, mikä on nykyaikana ihmisten mielipide käsitöihin ja niiden arvostukseen, varsinkin nuorten.
Oma arvioni:
Vanhempisukupolvi (kyllä, uskallan puhua vanhemmista, jokainen näkee oman ikäni vasemmasta yläkulmasta) arvostaa käsitöitä enemmän kuin nuorempi.

Omaa ikää ei siis missäännimessä tarvitse paljastaa tässä vastauksessa!! Se oli vai oma mielipiteeni.