Eilen tein äitienpäivän kunniaksi äiskälle juustokakkua. Elämäni ensimmäistä kertaa, siksi se meni vähän miten meni.. Mutta hyvää oli ja hyvin kelpasi!

Tässäpä teille ohje juustokakkuun:

Pohja:

120g Voita
62g Sokeria
125g Vehnäjauhoja
1kpl Kananmuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja kananmuna ja sekoita (menee käsin helpoiten). Laita pohjataikina jääkaappiin ja aloita täytteen teko.

Täyte:

300g Maustamatonta tuorejuustoa
100g Raejuustoa
95g Maitorahkaa
3kpl Kananmunaa
75g Sokeria
2dl Kuohukermaa
35g Maizenaa
Puolikkaan sitruunan mehu

Punnitse tuorejuusto, raejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita keskenään. Lisää kananmunat yksitekken koko ajan sekoittaen. Punnitse maizena ja sekoita kuohukerman joukkoon, lisää kokoajan sekoittaen, varo klimppejä! Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu (muista varoa siemeniä!) ja sekoita. 

Ota leivinpaperi ja irtopohjavuoka. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja aseta reunus paikoilleen. Vaihtoehtoisesti voit myös voidella vuoan suokaspraylla tai voilla. Painele jääkaappikylmä taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, varo reikiä. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 60-70min. Paiston jälkeen anna kakun vetäytyä hetki ja tarjoa.

IMG_4903-normal.jpgIMG_4906-normal.jpg

Omasta kakustani tuli hieman tumma koska pelkäsin ottaa sitä uunista pois koska kakku vain hyllyi ja hyllyi. Mutta hyvää siitä tuli ja kakku sai kehuja.