Tykkään lukea kirjoja. Minulla se tuppaa olemaan kausiluonteista. Kesällä luin paljon, nyt on taas pidempään ollut kirjaton kausi. Tänään ajattelin pitkästä aikaa käydä kirjastossa ja aloittaa uuden, siskon suositteleman, kirjasarjan.
Lähtöä suunnitellessa huomasin, että kirjaston aukeamiseen on vielä 2h aikaa. No päätin sitten lähteä kävelylle siksiaikaa että kirjasto aukeaa. Kamera taskuun ja menoksi. Kamera siksi, että ajatuksena oli ottaa kuva Makrotexin huomiseen 'vastavalo' haasteeseen.

No, eipä tuolla sumuisessa räntäsateessa paljon sitä valoa näkynyt...

IMG_2240.jpg
En ymmärtänyt mikä tuo 'pyörre' järvenjään pinnassa on. Tietääkö joku muu? Ihankuin aura-auto olisi siitä ajanut. Jälkiä suksista tai luistimista ei ollut kuin muutamat..

Matkalla on myös pieni puro joka ei jäädy kovin helposti koska siinä on virtausta. Sekin jäätyy kyllä kovilla pitkään jatkuvilla pakkasilla, mutta harvoin. 

IMG_2261.jpg
Puunlatvan heijastus puron pinnassa.

En tiedä miksi, mutta jostain syystä tykkään kuvata puiden latvoja. Nytkin olisi tehnyt mieli ottaa muutama puunlatva kuva taivasta vasten, mutta jätin kuitenkin väliin, tälläkertaa..

IMG_2262.jpg
Kuvaaja puron pinnassa.

Sitten matkani jatkui pientä polökua pitkin vanhalle, ei enää käytössä olevalle, eläinten hautausmaalle. Sielläkin nappasin muutaman kuvasen.

IMG_2272.jpg
Tämä hauta näytti kovin uudelöta, vaikka kyseinen paikka ei siis enää ole käytössä. Kynttilän hattukaan ei ole ruosteessa tai muutoin pahoin kärsinyt. 

Hautausmaan 'uusimmat' haudat ovat -90 luvun alusta, pääasiassa -70 ja -80 luvuilta. Aikamoni hautakivi on jo halkeillut, ristit kaatunut tai ruoho ja sammal on valloittanut niitä. Mutta muutamia hyväkuntoisiakin siellä on. Ilkivaltaakin alueella on jonkunverran, ei onneksi kovin paljon.

IMG_2277.jpg
Tämän kohdalla jäin miettimään, mikä eläin elää 35vuotiaaksi? 'Uskollinen ystävä' teksi tuo mieleeni heti koiran, mutta tietääkseni mitkään koirat eivät elä niin vanhoiksi. Iästä voisi päätellä myös kilpikonna, tosin en yhtään tiedä minkäikäisiksi ne elävät, mutta jotenkin en nimeä 'Söpö' osaa yhdistää kilpikonnaan. Hevoset ynnmuuta eivät tälle hautausmaalle kuulu, tämä on tarkoitettu pieneläimille.

Sitten paluu sisälle. Ostin viimeviikolla itselleni -50% alennusmyynnisä kolme kauan himoistemaani kynttilänjalkaa.

IMG_2296.jpg
Näitä olen halunnut vaikka kuinka kauan. Nyt oli -50% joten ostin kerralla kolme. Aluksi haaveilin vain yhdestä, tuosta isosta, muttakun olivat halvalla niin ajattelin törsätä, kolmesta saa kuitenkin paljon kivemman asetelman kuin vain yhdestä.

Vielä pitää toki liottaa ean koodi laput takaa pois, mutten malttanut odottaa kuvan ottamista vaan kuvasin heti.

IMG_2299.jpg
Kaikissa siis siällä roikkuu pöllö ja 'timantteja'.

Sitten pari viimeviikkoista juttua.

IMG_2222.jpgIMG_2223.jpg
Ensimäiset joulutortut on leivottu! Ensimäiset ja viimeiset.

Ei tosin itselleni, en voi sietää luumuhilloa, se on ehkä maailman kamalin keksintö. Samoin puolukkahillo. Yleensä teen pelkkä enkeleitä, (alakuva) mutta nyt tein myös muutaman tähden. Enkelit näyttävät raakoina kivoilta, muuta uunissa ne turpoavat lähes muodottomiksi. Täytyy ehkä kehitellä joku muu tyyli ensijouluksi..

No okei. Onhan yksi sukkaparikin valmistunut..

IMG_2291.jpg

Raitasukat
Koko 39/40
Puikot 3,5mm KnitProt, 12s/puikko.
Joustinneuletta 2o2n 15krs, raita 3krs, vahvistettu kantapää ja oma kärki.
Langat on Lankamaailman vedesininen ja valkoinen Freja 100% akryyliä, sininen kimallelanka on jotain käsityömessuilta muutama vuosi sitten ostettua, en muista merkkiä. Sain kerän äidiltäni ja pienen osan tuhosin sukkiin mutta lanka on todella ohutta eikä oikein sovi sukkiin.

Tämä on se sukkapari, joista toinen (ylempi) on ollut valmiina jo reilun kuukauden, ja se on jo pääteltykin. Alempi sukka valmistui eilen ja on vielä päättelyä vaille valmis. Vielä on yksi sukka ilman paria. Sen parin ehkä aloitan jo tänään.