Aion osallistua tänävuonna Lankalaihikseen, se on ollut suunnitelmissa jo monta kuukautta ja aiemmin taisinkin puhua siitä. Haastoin mukaan myös äitini, ja hän lupasikin lähteä mukaan. 

Tässä meidän versiomme säännöistä:

  • Lankaa pitää olla vuoden lopussa vähemmän kuin lähtötilanteessa.
  • Lankaa saa vähentää kaikilla keinoilla kuten lahjoittamalla, myymällä, askartelemalla yms.
  • Lankaa saa hommata lisää (ostaa, saada lahjoituksena jne) mutta vuoden lopussa lankojen yhteispainoin on oltava pienempi kuin lähtötilanteessa! Jokainen lisää tuleva lanka on siis lisättävä lankojen yhteispainoon.
  • Tavoitteen päätät itse montako kiloa/kerää/pussillista yms vähemmän lankoja pitää olle vuoden lopussa.

Minun tavoitteeni vähentää lankoja on: 1,5kg

Lähden maltillisesti liikkeelle, koska pian alkaa työkausi ja kutominen vähenee ja tämä on ensimäinen laihikseni.

IMG_2001.jpg

Punnitsimme (siis minä punnitsin) lankamme, äitini saldoksi tuli 13kg. Yllätyin toden teolla paljonko minulla oikeasti on lankaa. Punnitsin ja punnitsin ja herranjestas mihin se lopullinen kilomäärä oikein nousikaan! 9787g! Siis yhdeksän kiloa lankaa, minulla joka kudon lähinnä sukkia! Olen aina ajatellut ettei minusta tule langan hamstraajaa... Huhhuh, onneksi lähdin laihikseen mukaan. Toki, tuossa on mukana kaksi keskeneräistä työtä joissa mukana on puikkojen painot, eli lankasaldo ilman keskeneräisiä töitä on 9167g Huhhuh mikä määrä... Nyt on siis aika ruveta kutomaan urakalla...

IMG_2123.jpgIMG_2126.jpg

Lankojeni kirjo on aika laaja toisin kuin äidilläni. Äidilläni on isoja määriä samaa lankaa koska hän kutoo villapaitoja yms isoja juttuja, minulla taas on pieniä määriä eri lankoja koska kudon paljon pieniä juttuja kuten villasukkia. 
Ketään ei varmaan yllätä että Freja kiikkuu listan kärkipäässä, tosin ei ensimäisenä, vaan kunniakkaasti toisena. Frejaa on yhteensä 886g, listan kärjessä on Vilma 1770g määrällä. Kolmantena tulee Milano Classic, 600grammalla yllättävästi kyllä Zandra raitalangat 430g ovat vasta listan viidennellä sijalla. Tästä voimme päätellä että kudon paljon sukkia, koska nämä ovat ehdottomasti suosikki sukkalankojani, paitsi Milanoa en ole vielä sukkiin kokeillut. Yhteensä Lankamaailman erilaisia lankoja minulla on 5614g.
Novitan lankojen määrästä yllätyin myös, koska niitä itse en oikeastaan osta, ehkä joskus jonkun kivan raitalanka kerän kuten Sateenkaari lanka. Silti minulta löytyy Novitan lankoja yhteensä 1745g. Näistä suurin osa on jämälankoja, mutta joukosta löytyy myös esim Novitan Raita Vaahtokarkki lankaa 216g tai sinistä Säde lankaa 225g. Säde on ostettu joskus käsityömessuilta eikä minulla ole mitään ideaa mitä tästä voisi tehä, ideoita otetaan vastaan jos joltakulta löytyy! Lisäkin löytyy esimerkiksi Jenikaa ja Hilettä  (yht. 200g) jotka ovat liian paksuja sukkalangoiksi eikä mitään ideaa mitänäistä voisi tehdä.. Että mihin näitä nyt sitten kuluttaisi.. Jämälankojakin on tyylillä 9g, 14g, 21g jne niin niistäkin on hankala tehdä esim. saman parisia sukkia.

No, eiköhän tässä jotain keksitä....

IMG_2395.jpg
Ruskea kerä vasemmalla on Novitan Jive 25g, violetti on Novitan Pirta 16g, vaaleansininen ja -violetti pyöreät kerät ovat Vilmaa 53g. Lisäksi on mm. Nalle Garden 9g, Isoveli 14g ja Zandra 6g. 

 

Valmiita töitä kaapista löytyy tällähetkellä:

Sukkia 8paria (yhdet isot ja kahdet lastenkokoiset, muut 39/40 jalkaiselle)
Tossuja 1pari
Tumppuja (lasten koko) 1pari
Tiskirättejä 6kpl

IMG_2408.jpg