Tänään tuli kokkailtua pannacottaa, ja taas kerran kookoksella höystettynä. Hyvää tuli vaikka itse sanonkin, kuva jääköön välistä, sillä pannacotta hyytyi yhdessä metallisessa astiassa eikä erikseen pienissä annoskupeissa : D

Ohjetta pukkaa:

5dl kermaa (kuumennuksen kestävää, itsekäytin kuohukermaa)
2kpl vanilijatankoja
1dl sokeria
n. 50-60g kookoshiutaleita
3kpl liivatelehtiä

Laita kerma ja sokeri kattilaan. Halkase vanilija tangot ja kaavi siemenet kerman joukkoon, laita myös kaavitut tangot sinne. Lisää myös kookoshiutaleet. Keitä n. 10minuuttia. Siirrä kylmälle levylle ja sekoita liotetut liivatteet joukkoon. Liivate siis aivan aluksi kylmään veteen likoamaan. Ja eikun kaappiin hyytymään. Annostele joko pienin annosvuokiin tai yhteen isoon kulhoon josta saa sitten mieleisensä määrän.

Kookoshiutaleita oli 50g ja eivät oikein maistuneet. Lisäsin jonkun verran niitä, nyt maistui jo vähän. Laitoin hiukan lisää ja pannacotasta tuli tosi sakeaa kun kookoshiutaleita oli niin paljon. Eli joku 50g hiutaleita on sopiva määrä jos ei haittaa, ettei kovin voimakkaasti maistu kookokselle. Itseäni ei haittaa vaikka niitä paljon onkin sillä tykkään kookosesta tosi paljon, toiset sanovat että tuo 60g on liikaa. 

Tosiasioista täytyy kiistellä kun makuasioista ei voi :)