Taas valmistuivat yhdet sukat. Näiden tekeminen meinasinkin olla pientä tuskaa.. Ensimäisen sukan valmistuminen kesti melkeinpä viikon, ja toisen sukan 'pakotin' itseni tekemään päivässä..

IMG_2423.jpg

Unisukat
Koko 39/40
Puikot 3,5mm varressa ja kantapää/jalkaterä 3mm, 12s/puikko varressa, jalkaosassa 11s/puikko.
Joutinneuletta 2o2n 30krs, vahvistettu kantapää ja oma kärki.
Langat on Lankamaailmasta, varressa Milano 100% akryyliä ja pehmolanka Ida 80%akryylia ja 20% polyamidia.

Näissä on yksi tippunut silmukka joka pitää vielä fiksata, ja päätellykin uupuu..

IMG_2425.jpg

Pehmolangasta oli hankala tehdä kantapää. Tai ei itse kantapää, vaan silmukoiden poimiminen koska silmukoita ei erottanut ja puikko piti vain törkätä jostakin aukosta ja 'poimia' silmukka. Sama ongelma tuossa tippuneessa silmukassa. Huomasin sen vasta tooooodella monen kerroksen jälkeen, ja langasta ei erota missä silmukka menee, joten ei voi tietää mistä kohdin pitää poimia. Työnalla sekin, kuten kolmen sukkaparin päättely...

Näihin sain lankaa kulutettua 72g, taas hieman lähempänä lankalaihiksen tavoitetta..

Ai ollaan vai?? Menin ja ostin 200g Nalle lankaa!! Työpäivä oli niin tylsä, enkä ole niitä ihmisiä jotka jaksaa vain istua/seistä paikallaan ja ihmetellä mailman menoa, käsille pitää olla tekemistä! Joten kävelin lähimpään tokmanniin ja hain halvimman langan minkä löysin, 4e/kerä nalle garden. Aloitin sukkaa, mutta nyt se todennäköisesti menee purkuun kun siitä niin kovin pieni taitaa tulla..

IMG_2429.jpg

12s/puikko ja puikoit 3mm, kovin pieneltä näyttää, vaikka kyllähän tuo venyy...

 

Nyt puikoille hyppäsi pitkästä aikaa kirjoneulesukat, saa nähdä mitä niistä tulee... Sukkamallin päättääminen vielä on suhteellisen helppoa, mutta kun pitäisi värejä ruveta miettimään. Mitä yhditäisi minkäkin kanssa.. En minä tiedä! Vaaleanpunainen ja valkoinen kuulosti kivalta, mutta toisaalta en halua kokoanaan valkoisia sukkia. Tummansinistä kaapistani ei näköjään löytynyt ollenkaan.. No, värit on valittu ja sukka puikoilla.

Minua pyydettiin kutomaan vihreä pipo. Paitsi että. Minulla ei ole kaapissa yhtään vihreää lankaa! Tai on, älyttömän paksua Kajaa tai vauvalankaa.. 

IMG_2431.jpg

Mitä luulette, voiko Kajasta kutoa pipon? Puikkosuositus langassa on 8mm, mutta minun paksuimmat puikkoni ovat 5mm. Voiko niillä tehdä vaiko täytyykö käydä kyselemässä puikkoja lainaan? 

Tässä siis Kaja lanka ja vertailuna 7Veljestä, kovin on paksua.

IMG_2434.jpg

Kaja on 70%akryyliä ja 30%polyesteri. 
Minulla on tätä 3kerää, kerä on siis 50g, eli 150g, mahtaakohan riittää pipoon.. Koska lisää tätä en aio hakea, nämäkin olen ilmaiseksi saanut.
En myöskään halua käydä ostamassa vihreää lankaa vain pipon takia..

Tässä vielä linkki Lankamaailman sivuille Kaja langasta:

http://www.lankamaailma.fi/kaja-50g-gjestal.html

Sanokaa voiko tuosta tehdä pipon ja riittääkö 150g..