Kuten otsikkokin kertoo, seuraava esittelyni aihe ei ole omaa tuotantoa. Ensinnäkään, en kudo mitään näin isoja juttuja, hermot menisi, koska olen niitä 'heti mulle kaikki nyt' persoonia. Jos asia ei valmistu 'heti nyt' niin menee hermot ja se jää siihen. Joten...

Mutta esittelempä kumminkin, minun ihanan villatakin!

Paita.jpgPaita2.jpgIMG_0660.jpg

Lankana tässä on 100% kotimainen lampaan villalanka, Pirtin Kehräämöstä.
Lankaa ostin muistaakseni 3vyyhtiä, ja yli jäi yksi kokonainen vyyhti sekä pieni nöttönen. Mietinnässä on vielä, mitä tekisin loppulangasta. En usko, että 100% villa kuitenkaan sukissa toimisi..
Villatakin ohje on Suuri Käsityölehdestä, jostain muutamien vuosien takaisesta numerosta. 
Napit takki sai tänään, ja ne ovat peräisin Lankamaailmasta.
Ja tämä on tosiaan äitini käsialaa, itse en villapaitoja tms kudo. Koska valmistuminen kestää, ja koska kauhea ompelu osien yhteen liittämisessä! Ei mun juttu..

Kotimainen lampaanvilla lanka on aivan liian aliarvostettua, (ja toki myös hyvin tyyristä), ja halusin nimenomaan sitä tähän villatakkiin. Sitähän löytyy useistakin verkkokaupoista, Pirtin Kehräämö valikoitui ostopaikaksi lähinnä hinnan takia. Kaikkein edullisinta lankaa oli täällä, ja täällä oli myös värjättyjä lankoja. Värjätyt langat olivat aikamonesta paikasta loppu, kun langan ostoa tein, parisen vuotta sitten.