Tätä on jo pitkään pitänyt testata, nyt sain hyvän syyn kun huomenna tulee vieraita. Ilman vastoinkäymisiä ei tätäkään tullut tehtyä..

Ensin oli etsiminen, että olisiko jotain laitetta jolla murentaa keksit ja sekoittaa voi, ettei tartte käsin ruveta. No, löytyihän se laite ja sain keksin muussattua. Voi sekaan ja.. Eiköhän koneen kippo ole liian pieni- Eikun suurempaan kippoon ja käsin sekoittamaan..

Kinuskia tehdssäni tarkistin kerman päivämäärän ja se oli mennyt 2päivää sitten. No ajattelin ettei tässä nyt kauppaan kerkiä. Kaadoin kerman kattilaan ja eiköhän sielä tullut ykis iso möykky. Kerma pois ja kattila pesuun. Ja minä kauppaan -_-. Kaupasta kermaa ja eikun alusta.. No nämäkin kermapurkit omistivat jonkun sortin kikkareita sisälltään vaikka päivämäärä 9.9. No tällä mennään..

En löytänyt sopivaa vuokaa joten. Keksipohja on liianpaksu. Kinuskia tein enemmän kun suunnittelin ja se riitti hyvin..

Eli ohjetta:

Pohja:

n. 300g Digestive keksejä. (Jätin vain paketinpohjalle n. 1/4, en punninnut)
150g Voita

Murskaa keksit (koneella tai käsin). SULATA voi (itselläni oli vain puolisulaa, ei hyvä) ja sekoita joukkoon. Sekoita kunnes keksi-voi seos on tasaista. Kaada seos vuokaan (Ja ota isompi kuin omani!) ja taputtele paistinlastalla tai vastaavalla tasaiseksi ja tiiviiksi. Laita jääkaappiin ja aloita kinuskin teko.

Kinuski:

4dl Vispikermaa
3dl Fariinisokeria
2dl Sokeria

Lisää ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä 30min. Tee koe: Lasiin kylmää vettä ja sinne tippa kinuskia, jos kinuski pysyy kovana se on valmista. Jos kinuski tekee vedestä samean ja leviää, keitä vielä.

Ota pohja jääkaapista ja kaada valmis kinuski pohjan päälle. Tasoita keikuttamalla kippoa tai paistinlastalla. Anna jäähtyä 15min huoneenlämmössä ja siirrä sitten kaappiin.

Koristeet:

130g Valkosuklaata (Pandan koko levy, ja puolet riittää hyvin, eli 65g)

Sulata suklaa mikrossa (tai missä tykkäätkin). Ota lusikka ja kasta sulaan valkosuklaaseen. Tee jatkuvaa viivaa kinuskin päällä tai muita koristeita mitä haluat.

HUOM! Jos kinuski menee huonosti, älä yritä korjata sitä isolla läntillä valkosuklaata kuten minä... -_-

Tämä ei mennyt ollenkaan niinkuin piti..