Jaaha. Kaikennäköistä on tullut tehtyä, mutta 'vähän' päivitettyä.

Aloitetaan vanhimmasta, eli näistä tossuista jotka valmistuivat jo aikoja sitten,
IMG_4358.jpg

Huovutetut tossut
Koko 36/37
Puikot varressa 3,5mm Knitprot ja tossussa 5mm KnitProt
Joustinneuletta 2o2n 30krs ja sitten kaikkea sekavaa. 
Lankoina Lankamailman varressa Jubeliumsgarden 100% Akryyli ja huovutusosa Naturgarn 100% Villa

Nämä tossut menivät vähän miten menivät. Ensimmäiset tekemäni huovutetut tossut. Naturgarnia oli vain 3kerää (100g) joten siksi näistä tuli pienet. Lisäksi se, että aloitin tekemään 16s/puikko mutta totesin langan loppuvan liian pian ja kavensin 14s/puikko, lopussa kavensin vielä 12s/puikko. Ja kuten kuvasta näkee, kuitenkin lanka loppui kesken ja jouduin toisesta Naturgarn kerästä nappaamaan päättelylangat.. 
No, ainakin opin näistä Naturgarnin kutistumisen. Tossut on siis jo huovutettu, mutta juuri tajusin, että jostain syystä en niitä ole kuvannut kuitenkaan.
Itselleni teen myös (taitaa kuitenkin mennä ensivuodelle) tossut, toisesta väristä jota minulla on 4kerää. Riittää, että tekee 14s/puikko, kutistuvuus ei ole kovin suurta. En edes venyttänyt näitä mitenkään, annoin vaan kuivua muotoonsa.
Nämä mahtuvat kyllä omaan 39 jalkaan, mutta varpaita ahdistaa ja pahasti. Joten nyt pitää enää keksiä kenelle nämä kelpaavat...

Sitten seuraavaksi valmistuneeseen tuotteeseen. Eli pieleen mennyt huivi.

IMG_4413.jpg

Lankana Lankamaailman Kaja 70% akryyli / 30% polyester

Tästä piti tosiaan tulla huivi, tai sellainen juuri kaulan ympäri menevä kaulahuivi, miten ennyt sitten selittäisi... '

Aloitin tekemällä liikaa silmukoita, koska en ole pitkään aikaan kutonut vain kahdella puikolla, joten tottumus hukassa. Olin kuitenkin jo 5-10krs kutonut kunnes tajusin tämän enkä jaksanut alkaa purkamaan.. Lanka ei ollut tämän enempää joten ei auttanut kuin päätellä, ja päätellessähän tietysti loppui lanka, kuten kuvasta näkyy.. Lainasin sitten puuvilla lankakerästä pätkän ja laitoin sen kolminkerroin ja sillä päättelin.

Nyt en tiedä, mitä tälle keksisin. Huiviksi tämä ei pääse (vaikka yläreunassa napin reikä onkin), mutta en tiedä mitä tekisin tämmöisellä neliskanttisella palalla.
No, sain ainakin kulutettua aikanaan Lankamaailmasta ilmaiseksi saadut 3kerää Kajaa...

 

Sitten uusin tuotos, säärystimet.

IMG_4408-001.jpg

Säärystimet
Puikot alussa (alaosa) 4mm Koivut, 13s/puikko ja sen jälkeen 3,5mm Novitat 12s/puikko.
Joustinneuletta 1o1n 13krs, 10 oikein, 10 nurin jne, lopussa 15krs 1o1n ja päättelyt 16krs.
Lankoina kaikennäiköistä. Musta on Ores Heart Soft 100% akryyli. Lisäksi näissä on ainakin Kaupunkilankaa, Frejaa, Vilmaa, Milanoa, Nallea ja Kotikultaa. Olikohan vielä muita..

Oiva tapa käyttää avattuja lankakeriä!
Nämä ovat siis säärystimet, jotka on aloitettu varmaan vuosi sitten, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi. Näistä kun alunperin piti tulla kokomustat 1o1n joustinneuleella ja 'varteen' jonkunlaista valepalmikkoa. En kuitenkaan ohjeesta koskaan oppinut ymmärtämään miten se tehdään. Päädyin siis purkamaan valepalmikon alun ja tekemään tälläiset värikkäät makkarasäärystimet. Makkaralle eivät menneet niin paljon kuin ajattelin, mutta saahan niitä aina jalassa muokattua.
Joten jos joskus näette tälläiset värikyllästetyt säärystimet jokun jalassa, se olen todennäiköisesti minä :D

Säärystimiä oli oikein mukava tehdä, voi olla että näitä joskus syntyy vielä lisääkin. Varsinkin, jos tulee paljon jämälankojoa!