Taas tuli synnytettyä yksi pari junasukkia, vaaleanpunaisena tälläkertaa

IMG_2155.jpg

Junasukat
Vauvan koko.
Puikot 2 tai 2,5mm, 10s/puikko.
Junasukka malli omilla muokkauksilla.
Lankana on Lankamaailman Jubileumsgarn 100% Akryyliä.

Olipas tylsää kutoa yksiväriset sukat. Siitä on erittäin pitkä aika kun viimeksi olen kutonut sukat siitä yhdestä ja samasta kerästä.

 

Lisäksi on syntynyt raitasukat jotka kudoin nyt näillä uusilla KnitPro puikoilla.

IMG_2162.jpg

Raitasukat.
Koko 39/40.
Puikot 3,5mm KnitProt,12s/puikko.
Joustinneuletta 15krs, raidat 4krs, vahvistettu kantapää ja oma kärki.
Langat on tummanvioletti Vilma 75% villa ja 25% polyamidi, valkoinen Freja 100% akryyliä ja kimalteleva SilverSoft 100% Akryyliä, kaikki Lankamaailmasta.

Alemman sukan kudoin ensin, ja tykkäsinkin kantapään jälkeisestä kohdassa jossa yhdistyi SilverSoftin tumma kohta ja Frejan valkoinen. Päälimmäisen sukan kudoin toisena enkä yhtään tykännyt kohdasta, jossa SilverSoft olikin pitkän pätkän valkoista (tai siis kellertävää) yhdistettynä valkoiseen. Kukaan ei muistanut mainita, että valkoista on paaaljon pitempi pätkä kun tummaa. No opinpa ainakin, että tuota SilverSoftia en enää yhdistä valkoisen kanssa. 
En tosin muutenkaan tykännyt näistä sukista, jotenkin tuo tumma Vilma ei vain sovi näihin sukkiin.. No, menköön kaappiin varastoon.

 

Sitten se lupaamani 'arvostelu' KnitPro puikoista.

KnitProt (6,50e) metalliset 3,5mm VS Novita sukkapuikot (4-5e) metalliset 3,5mm.

KnitProt ovat kädessä kevyemmät kuin Novitat. Tämä oli ensimäinen asia minkä huomasin, heti ensimäisillä kierroksilla. Aluksi ajattelin, että onko siinä nyt eroa kutoa kevyemmillä puikoilla, painoeroa kun kuitenkaan ei paljoa ole. Mutta sukan edetessä huomasin, että on se mukavampaa enkä purista näitä puikkoja ihan niin paljoa kuin Novitoja, mikä taas aiheuttaa sormien kipeytymistä.
KnitProt luistavat, mutta eivät ihan niin paljoa kuin Novitat. Esimerkiksi sukkaa tehdessä, heti aloituksessa kun silmukat jaetaan 4puikolle, minulla lähes aina Novitoissa (ainakin) yksi puikko tippuu tai lähes tippuu pois silmukoista päästäen silmukat karkuun. Näillä puikoilla ei sitä ongelmaa ollut. Mutta toisaalta, minulla on pelkkä oikea (esim sukan jalkaosa) suhteellisen kireää, siinä luistamattomuus ei välttämättä ole hyvä asia. Mutta taas nurja käsiala on minulla aika löysää. Toisaalta, näillä puikoilla kun ei ihan niin paljoa luista, opin kutomaan hieman löysempää, mikä sitten on hyvä tai huono asia, kai se hyvä on?
Puikot ovat 3,5mm mutta jostain syystä tuntuvat kuitenkin paljon ohuemmilta kuin Novitan 3,5mm puikot. Sukista kuitenkin tuli sopivat, eli luotan puikkojen merkintöihin enkä omaan tuntumaan. 
Novitoja käyttäessä olen tottunut käytön jälkeen palauttamaan puikot samaan 'muovitaskuun' missä ne myydäänkin. Näiden kanssa sitä mahdollisuutta ei ole, koska puikot myydään muovipakkauksessa joka hajoaa hetimiten. Pahvissa muovin sisällä on kyllä kumilenkillä paikat joka puikolle mutta en luota niiden pysyvän siellä..

Novitan puikkojen linkin takaa löytyy Tokmannin sivu, missä hinnaksi annetaan 4,10e, mutta en kyllä yksiäkään puikkojani niin halvalla ole ostanut, siksi laitoin hintahaarukaksi 4-5e. Olen aina maksanut Novitan puikoista 4,50e-5e.

Eli loppujenlopuksi hintaeroa puikoilla ei hirveästi ole, jos siis laskee Novitan hinnaksi n. 5e. KnitProt tuntuivat kädessä mukavan kevyeltä, että siinämielessä sen 1,50e voisi enemmän puikoista maksaa. Toisaalta jos Novitat saa 4eurolla, hintaeroa muodostuu jo 2,50e en tiedä olisinko sitä valmis maksamaan. (Tosin tässä ehkä vaikuttaa huono työllisyystilanteeni.) 

Kaikkiaan KnitProt ovat hyvät puikot. Keveys oli suurin ero Novitoihin, mikä oli siis hyvä asia.
Luistamaton pinta, minusta ihan mukava kutoa tuollaisilla, mutta riippuu varmasti jokaisen mieltymyksistä ja käsialasta.

Eli lopputulemana, onhan näillä mukava kutoa, mutta silti en ehkä vieläkään ymmärrä sitä hehkutusta kuinka ihanat puikot ovat..

IMG_2059.jpg