Eilen oli 'shoppailu'päivä. Siis kävimme ruokakaupassa äitini kanssa, ja meidän lähikaupassa on sellainen poistopiste, jossa on aina vaatteita, astioita yms. -30% ja -50% tarroilla varustettuina.

Noh, sielläpä oli aikuisten värityskirjoja tarjouksessa, samoin puikkoja. Äitini meni ja osti minulle värityskirjan:

IMG_0979.jpg
No, nyt ei auta kai kun terottaa puuvärit ja ruveta värittelemään...

Minä ostin 'tulevaisuutta' ajatellen itselleni pyöröpuikon:

IMG_0980.jpg
Tämä pyöröpuikon ostaminen perustui siihen, että ilmottauduin osalliseksi Silmukan ytimestä -haasteeseen (jonka osallistumiseni siis myöhemmin peruin). Aloitin pääsiäispupu työtäni tekemään, ja ainakin viisi kertaa se tuli purettua ja aloitettua alusta. Pyöröpuikollakin (60cm) kokeilin, mutta se oli liian pitkä eikä mistään löytynyt lyhyempää (40cm) puikkoa, jota siis tongin myös tuosta alelaarista. Mutta koska tälle puikolle ei paljon hintaa jäänyt, ostin sen jos joskus tulee tarvittua...
Ostin myös kaksi kerää lankaa seuraavaa työtäni ajatellen:

IMG_0981.jpg
Novitan Nalle Garden sekä tavallinen Novitan Nalle.

Liittyen siis edelleen tähän Silmukan ytimestä -haasteeseen, etsin netistä sopivaa ohjetta. Vastaan tuli melko sopiva ohje ja piirsin sen hieman yksinkertaistettuna itse uudelleen ruutupaperille jolloin tajusin jotain.
Minä tykkään täytellä Japanilaisia ristikoita ja hoksasin, että siinähän on samantyyppisesti kuin neuleohjeissa, eli ruuru jossa on X ja väritetty ruutu. Ja näin ollen rupesinkin miettimään, voisiko sellaista valmista ristikkoa käyttää neuleohjeena jos kuvioksi joku kiva kuvia valmistuu.
Eli siis tyhjänä ristikko näyttää tältä:

IMG_0858.jpg

Ja täytettynä tältä:

IMG_0857.jpg
Eli periaatteessa, voisinko jäljentää tuon kuvion hieman selvemmin ruutupaperille ja näin ollen käyttää esim. villasukan varressa, mitä luulette?
Kuvioiden koko ja selkeys toki vaihtelee ristikoittain, mutta helpoimmat ja pienimmät kuviot voisi mahdollisesti hyödyntää juurikin vaikka villasukassa? 

Tästä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen. siihen johon otsikkokin perustuu, villasukkiin. Olen pitkään kaivannut taas kutomista, ja kaksi työtäkin minulla on (edelleen..) kesken, pipo ja säärystimet. Mutta niitä en voi jatkaa koska säärystimien ohjeeseen tarvitsen tulkkia (äitiiii!) ja pipoon äitini ei ole (vieläkään...) 'tutustunut' koska minä en tiedä mitä tarkoittaa 'langankierto, ja samaan silmukkaan kudotaan oikea silmukka', siis täh? Ei tajua.
Joten, eikun uusi työ puikoille (niille jotka siis vielä on jäljellä..) villasukat, ne luulisin osaavani. Ainakin sinneasti kun kantalappuun pääsen..
Ja tässäpä eilisen illan tulos osittain:

IMG_0984.jpg
Tämä tosin jatkui vielä kuvan ottamisen jälkeen aika paljonkin.
En kamalasti pidä vaaleanpunaisesta väristä, mutta tässä tämä on jotenkin tosi symppis ja suloinen mielestäni. Vielä saa hieman vihreää kaveriksensa..