Kuten otsikostakin voi päätellä, olisi asiaa villasukkien pesusta.

Miten ne pesette villasukkanne?

Suositushan taitaa olla käsinpesu ja viileä vesi (?). En ole varma, kun en ole tainnut koskaan pesuohjetta vyyhdistä lukea.. Hups..

Mutta.

Nykyään kun pesen kaiken pyykin 60asteessa, harvemmin tulee villasukkia koneeseen heitettyä. Tai sellaisia kyllä, jotka ovat ikivanhoja ja kuluneita, eikä niillä niin väliä ole,
Ennen pesin aina pesukoneessa (40C), mutta nykyään pääsääntöisesti pesen käsin. Käsin, lämpöisellä vedellä, normi jauhepesuaineella. En ole erikseen ostanut villalle sopivaa pesuainetta.
Joskus, jos on samanvärisiä hienopesua vaativia asioita, pesen koneella hienopesussa samanväristen kanssa. 

Enkä ole onnistunut konepesussa tai käsinpesussa, onnistunut 'tuhoamaan' kuin yhdet ainoat sukat, ikinään! 
Vilma langasta (75% villa / 25% polyamidi) tehdyt kirjoneulesukat kutistuivat pesussa. Siskoni samanlaisille, samasta langasta, tehdyille sukille kävi samanlailla. Muut kyseisestä langasta tehdyt eivät ole kutistuneet.

Joskus tuntuu, kun lukee aiheeseen liittyviä keskusteluja, että villasukkien pesusta tehdään rakettitiedettä. Pitää tehdä millintarkasti oikein ja oikeilla aineilla, muuten on heti sukat pilalla! No, ei ainakaan omalle kohdalle ole osunut. Ja kaikki tuttuni pesevät villasukat koneessa (40C?) ja eivät sukat tuhoudu.

Kuivaus tapahtuu pyykkitelineen päällä vaaka-tasossa. 

Käsintehdyt villapaitani. Ne pesen koneessa, useinmiten hienopesussa/käsinpesussa (mikälie ohjelma, vanhasta pesukoneesta en osa selkoa, 30C tai 40C), normaalilla jauhemaisella pesuaineeella, kuivatus vaakatasossa, ja kaikki ovat edelleen aivan loistavassa kunnossa!

Miten pakastaminen, käyttääkö joku sitä tapaa?

Itse olen ehkä kerran pakastanut villapaitani, mutta suurta eroa en huomannut, joten pesukone toimii edelleen.