Kuten otsikkokin kertoo, olen kokkaillut :D

Pääruokana oli luvassa siis sitruunapastaa johon ohje on tässä:

8kerää Tagliatelle pastaa (eli nauhapastaa)
2,5dl Kermaa
3kpl Sitruunaa
1puntti Persiljaa
70-100g Voita

Laita vesi kiehumaan ja laita pastat kypsymään sinne.
Ota toinen kattila ja laita kerma lämpiämään sinne. Kun kerma on lämmennyt vähän aikaa (muttei kiehu!) lisää voi. Anna voin sulaa rauhassa kerman joukkoon. Purista kolmen sitruunan mehu joukkoon ja sekoita. Silppua persilja pieneksi silpuksi. Kun pasta on lähes kypsää (= al dente) lisää persilja kerma-voin sekaan. Siivilöi pasta ja kaada myös kastikkeen joukkoon kattilaan. Sekoita pasta ja kastike sekaisin. Tarjoile :)

IMG_4456-normal.jpg

Omaan makuun sitruunoita oli sopiva määrä (tykkään tosi paljon sitruunasta) mutta esim. sisareni mielestä sitruunaa olisi saanut olla vähemmän. Eli jos tykkään sitruunasta tosi paljon, purista mehu kolmesta sitruunasta. Jos taas tykkäät vähemmän, purista vain yhden tai kahden mehut.

Tässä voisi lisukkeena olla esim. paprikoita, kesäkurpitsaa tai kanaa. Minulla ei mitään noista sattunut olemaan joten pelkällä pastalla mentiin. Myös parmesan juusto tai muu pastajuusto olisi ollut hyvää, mutta eipä ollut kaapissa joten en laittanut.

Jälkkäriksi olikin sitten luvassa Mangovaahtoa jonka ohje tulee tässä:

2dl Kuohukermaa
1&2dl Sokeria
2dl Maustamatonta jogurttia
Tölkki säilyke magonja

Mittaa kerma ja sokeri kulhoon ja vaahdota. Lisää jogurtti ja sekoita (ei enään vatkaimella vaan esim. lusikalla). Pilko säilyke mangot ja lisää joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

IMG_4461-normal.jpg

Tässä sokerin määrää olisi hieman voinut vähentää omasta mielestäni. Tosin sekin on tietysti makuasia, mutta omaan makuun ehkä 1/4dl sokeri olisi riittänyt. 

Tähänkin sopisi kaveriksi esim. viinirypäleet tai omenat. Myös minttu antaisi hyvää lisämakua mutta minulla ei tuoretta sattunut olemaan (eikä edes kuivaa).

 

Että tälläisiä kokkailuja tälläkertaa. Olen miettinyt erikseen ihan ruoka blogin perustamista, mutta ei tiedä kannattaako se oikein kun tälläkin blogilla on aika vähän seuraajia, saati sitten ruokablogilla. No, katsellaan nyt. Minä muutenkin aika vähän kokkailen/leivon mitään. Mutta aina sillon tällöin jotain tulee tehtyä. Tai tulee aika paljonkin, mutta vähän niitä kuvailen ja päivttelen..